dinsdag 15 mei 2018

Exportaandeel Nederland neemt weer toe

Exportaandeel Nederland neemt weer toe
Het aandeel van de Nederlandse export in de wereldhandel is in de afgelopen twee jaar toegenomen. In 2017 kwam het aandeel uit op 3,2 procent.
Lees verder

Blockchain wint heel langzaam terrein… ook in logistiek
Twee derde van alle IT directeuren is bekend of op een of andere bezig met de technologie. Toch duurt het nog wel even voor dat blockchain gemeengoed wordt.
Lees verder

Nieuwe directeuren logistiek bij Xenos en Audax
Barthold Boreel is door de familie Blokker benoemd tot financieel en logistiek directeur van Xenos. Hij volgt Esther Vosbeek op die sinds 2014 financieel directeur was bij de winkelketen. Mediabedrijf Audax stelt op zijn beurt Casper de Nooijer (41) aan als nieuwe chief operations officer (coo).
Lees verder

Nieuwe directeur voor DAF Nederland
Met ingang van 1 juli aanstaande is Michiel Kuijs benoemd tot algemeen directeur van DAF Nederland en Scandinaviƫ. Hij volgt daarmee Jan van Keulen op, die met ingang van dezelfde datum is benoemd tot algemeen directeur van DAF Sales Operations en daarmee verantwoordelijk wordt voor markten in Oost-Europa en buiten de Europese Unie.
Lees verder

TLN: flinke toename aantal LZV's in Nederland
De LZV zit in de lift. Volgens brancheorganisatie TLN zijn er het afgelopen jaar 400 nieuwe combinaties bijgekomen. Inmiddels zijn er bijna 1.800 LZV's in Nederland in gebruik. TLN verwacht een verdubbeling van dit aantal voor de komende jaren.
Lees verder

PostNL test bezorging via buizen
Pakketbezorging via buizenpost. PostNL maakt serieus werk van de oude techniek in een nieuwe jasje. Nederlands grootste pakketbedrijf wil de techniek testen in Amsterdam.
Lees verder

Real time data moet GVT slimmer en duurzamer maken
GVT koppelt een groot deel van zijn vrachtwagens en trailers aan zijn fleet inteligence platform. Hierdoor kan de logistieke dienstverlener meer datagedreven opereren.
Lees verder

Social delivery startup Homerr ontvangt 1 miljoen groeikapitaal
Lat mile specialist Homerr kan groeien. De social delivery start up krijgt 1 miljoen groeigeld van een groep investeerders.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.