dinsdag 22 mei 2018

Europese toezichthouders gaan onduidelijke informatie telecom bestraffen

Europese toezichthouders gaan onduidelijke informatie telecom bestraffen
Op veel Europese websites van telecomaanbieders ontbreekt duidelijke informatie over klachtafhandeling. Ook zijn sommige sites ronduit misleidend. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek van de Europese toezichthouders, waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder

Infographic: mobiele apps in 2018
De smartphone is nog lang niet aan het eind van zijn Latijn. Belangrijke ontwikkelingen voor 2018 zijn kunstmatige intelligentie, internet of things, augmented reality, chatbots en Android instant apps. De belangrijkste trends en statistieken in deze infographic.
Lees verder

Ate van der Meer (Snakeware): 'We hebben geen vijfjarenplan'
Voor het eerst sinds 1995 is het Friese bureau Snakeware echt naar de Randstad getrokken. In Amsterdam opent het bedrijf een nieuw kantoor met een fulltime bezetting. Het moet de opmaat worden naar verdere (internationale) uitbreiding, meldt chief operating officer Ate van der Meer.
Lees verder

E-commerceplatform Magento in handen van Adobe
E-commerceplatform Magento gaat voor 1,68 miljard dollar naar Adobe. Daar wordt het onderdeel van de Experience Cloud.
Lees verder

Sony neemt muziekuitgeverij entertainmentreus EMI over
Aan de concentratie van grote entertainmentbedrijven is nog altijd geen einde gekomen. Sony koopt voor 1,6 miljard dollar aandelen van de muziekuitgeverij van EMI van investeringsbedrijf Mubadala. Sony staat daarmee sterker in de onderhandelingen met partijen als Spotify en Apple Music. Sony had al een belang in EMI, maar met het resterende belang is EMI […]
Lees verder

Zuckerberg getuigt vandaag voor het Europees Parlement, maar gaat er iets veranderen?
Mark Zuckerberg getuigt vandaag voor het Europees Parlement. Hij zal uitleg geven over hoe Facebook omgaat met data van gebruikers. Jurist en privacy expert Stefan Kulk (Rechtgeleerdheid) en data-specialist Sander Prins (Utrecht Data School) van de Universiteit Utrecht hopen dat er dit keer echt kritische vragen worden gesteld.
Lees verder

Picturae koopt bureau Driebit
Picturae, de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren en opslag van digitaal cultureel erfgoed en natuur-historisch materiaal, heeft het Amsterdamse digitale bureau Driebit overgenomen.
Lees verder

Europese subsidie voor AI-startup Media Distillery
De Nederlandse AI startup Media Distillery heeft een subsidie van 1,4 miljoen euro van de Europese Unie ontvangen in het kader van het zogeheten SME Instrument programma, onderdeel van Horizon 2020.
Lees verder

Twitter gunt ontwikkelaars meer tijd voor nieuw API platform
Twitter gaat ontwikkelaars iets meer tijd gunnen voor het afschakelen van diverse API's, tools waarmee derden data voor eigen toepassingen kunnen aanwenden. Aanvankelijk wilde Twitter al op 19 juni een groot aantal API's intrekken.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.