donderdag 17 mei 2018

EU overweegt handelsstrategie voor in stand houden Iran-deal

EU overweegt handelsstrategie voor in stand houden Iran-deal
De EU overweegt Europese bedrijven die zowel in Iran als de VS actief zijn te beschermen tegen Amerikaanse sancties. De unie zet hier mogelijk een nooit eerder gebruikte verordening voor in.
Lees verder

Chinese autoriteiten geven Toshiba toestemming voor verkoop chiptak
De verkoop van de chiptak van Toshiba kan worden afgerond, want de Chinese toezichthouder geeft toestemming voor de verkoop aan een consortium rond investeerder Bain Capital.
Lees verder

Online verkoop Walmart stijgt met een derde in eerste kwartaal
Supermarktgigant Walmart haalde in het eerste kwartaal een hogere omzetstijging dan verwacht. Dat komt mede door extra online verkoop op de Amerikaanse thuismarkt.
Lees verder

Rotterdam test grote windturbine op Tweede Maasvlakte
Op de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven komt een van de grootste windturbines ter wereld. Het enorme gevaarte gaat net zoveel stroom leveren als achtduizend huishoudens per jaar verbruiken en...
Lees verder

FNV vraagt Inspectie SZW onderzoek te doen naar betaling Sandd-bezorgers
Vakbond FNV zegt aanwijzingen te hebben dat postbedrijf Sandd het minimumloon ontduikt. Daarom heeft de bond een handhavingsverzoek tegen Sandd ingediend bij de Inspectie SZW.
Lees verder

Belangenvereniging kritisch op aanpak koolmonoxidevergiftiging
De maatregelen die minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil nemen om het aantal koolmonoxidevergiftigingen terug te dringen, werken averechts. 
Lees verder

Rotterdam wil plek bieden voor grote windturbine op Tweede Maasvlakte
Op de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven komt waarschijnlijk een van de grootste windturbines ter wereld. Het enorme gevaarte gaat net zoveel stroom leveren als achtduizend huishoudens per...
Lees verder

Nederlandse dochter gitaarmerk Gibson ook failliet
Gibson Innovations Netherlands, het Nederlandse dochterbedrijf van het Amerikaanse gitaarmerk, is failliet verklaard. De zestig medewerkers worden binnenkort ontslagen.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.