maandag 14 mei 2018

C.H. Robinson start treindienst China

C.H. Robinson start treindienst China
C.H. Robinson lanceert een Trans-Euraziatische treinvrachtdienst. De nieuwe dienst verbindt acht afgifteterminals in China met acht bestemmingen in Europa.
Lees verder

Keten houdt oogje op dure transportverpakkingen
Specifiek voor het wereldwijde transport van vruchtensappen heeft Juice-Pack honderden octoboxen in gebruik. Om beter zicht te krijgen op locatie en handling van deze middelen installeerde het bedrijf een IT-platform met diverse ketenregie functies.
Lees verder

Prologis heeft primeur met eerste WELL-certificaat voor distributiecentrum
BREEAM is al jaren de maatstaf voor duurzaam logistiek vastgoed. Als het aan Prologis ligt, komt daar 'WELL' bij, een duurzaamheidscertificaat dat zich nu nog richt op voornamelijk de gezond en welzijn van kantoorpersoneel. De logistieke vastgoed ontwikkelaar heeft de wereldprimeur en past de nieuwe duurzaamheidsstandaard als eerste toe in pilotproject in een van zijn distributiecentra in Tilburg. 7 vragen over WELL aan Arthur van Kooij, head of project management Northern Europe bij Prologis.
Lees verder

Succesvolle Collegereeks E-Logistics gaat op herhaling
Aan de tweede editie van de Collegereeks E-Logistics van Logistiek Academy op Nyenrode deden een recordaantal van 28 deelnemers mee. Dinsdagavond 8 mei ontvingen zij hun certificaat. Door het enorme succes van dit programma wordt de reeks in het najaar van 2018 herhaald.
Lees verder

Innovatie in logistiek: data en duurzaamheid hot platooning not
Verduurzaming en Business intelligence hebben de grootste impact op de logistieke sector. Blockchain en platooning scoren lager vanwege onbekendheid en gemis aan praktische voorbeelden.
Lees verder

Volvo Trucks komt met zwaarder model elektrische truck
In navolging van de lancering van de eerste e-truck van Volvo komt de Zweedse truckbouwer nu met en tweede model. Deze truck is ontworpen voor zwaardere inzet in de stad. De truck heeft een laadvermogen van 27 ton.
Lees verder

The Greenery zet ergonomie voorop bij robotisering dc Barendrecht (video)
Handelshuis in groente en fruit, The Greenery, testte het afgelopen jaar in het nieuwe retail distributiecentrum in Barendrecht in de praktijk een cobot (collaborative robot). Daarnaas werd onderzoek gedaan naar de mogelijke inzet van een industriƫle robot. En er volgt binnenkort een test welke AGV-oplossing The Greenery het beste kan helpen. Definitieve keuzes zijn nog niet gemaakt, maar belangrijkste doel is volgens Edwin Poldervaart, directeur Supply Chain Management bij The Greenery, dat met de geplande robotisering het magazijnpersoneel ontlast wordt bij zware en repeterende werkzaamheden.
Lees verder

Bezorgbusjes e-commerce kunnen worden gehalveerd
E-commerce kan en moet fors duurzamer. Het aantal bezorgauto's kan worden gehalveerd. De ommekeer vraagt om slimmere logistiek, voertuigen, verpakking en woonwijken.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.