donderdag 17 mei 2018

Breedband en tv worden fors duurder

Breedband en tv worden fors duurder
De grootste internetaanbieders, KPN en Ziggo, hebben net als vorig jaar een forse prijsverhoging van hun internet- en tv-abonnementen aangekondigd per 1 juli. Ook gaan beide providers de kosten voor vast bellen verhogen, zo blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Pricewise.
Lees verder

Gerucht: 'TMG wil Geenstijl verkopen'
Wel of toch niet, TMG lijkt er nog niet helemaal uit of het Geenstijl wil verkopen. Het gerucht steekt nu de kop op dat een zakenbank is gevraagd de verkoopopties te verkennen.
Lees verder

YouTube lanceert nieuwe muziek- en premium videodiensten
Google lanceert dinsdag een nieuwe videodienst exclusief gericht op muziek. Die dienst zal gratis zijn met advertenties, en zonder advertenties 9,99 dollar per maand gaan kosten. Daarnaast komt er een nieuw algemeen premium videokanaal.
Lees verder

Ripple zoekt ontwikkelaars voor XRP
Ripple zoekt nieuwe toepassingen voor zijn cryptosysteem XRP, het op twee na grootste ter wereld (na Bitcoin en Ethereum). Daartoe is een nieuw platform voor blockchain initiatieven aangekondigd.
Lees verder

Angry Birds-maker Rovio verdubbelt operationele winst
De operationele winst van Angry Birds-maker Rovio is in het eerste kwartaal verdubbeld. De omzet bleef echter achter wegens wisselkoerseffecten.
Lees verder

Google moet verwijzing naar artikel verwijderen, maar voormalig topambtenaar vangt bot
Google moet van de rechtbank Amsterdam een verwijzing naar een artikel uit de Evening News verwijderen omdat daarin melding wordt gemaakt van een strafzaak waarin de achternaam, leeftijd en het adres van de verdachte worden genoemd. Google wilde niet ingaan op het verwijderverzoek.
Lees verder

Food maakt grootste groei door bij online bestedingen
De productcategorie Food/Nearfood heeft op het gebied van online bestedingen de grootste groei doorgemaakt in het eerste kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de cijfers van de nieuwste Thuiswinkel Markt Monitor, die begin juni verschijnt.
Lees verder

Lufthansa sluit distributiedeal met Routehappy en Travix
De Lufthansa Groep heeft een meerjarenovereenkomst gesloten met Routehappy, een oplossing waarmee airlines beter kunnen laten zien wat hun product inhoudt. Deze rijke content moet een betere shoppingbeleving bieden aan consumenten.
Lees verder

Amazon zoekt concurrentie met Criteo, Google
Amazon test een nieuwe dienst waarmee handelaren reclame kunnen gaan maken op externe sites en apps die verkeer lokken naar het handelsplatform.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.