dinsdag 22 mei 2018

Bol en Fruugo staken verkoop verboden tandbleekproducten

Bol en Fruugo staken verkoop verboden tandbleekproducten
Bol.com en Fruugo.nl hebben de verkoop van verboden tandbleekproducten van het Amerikaanse merk Crest gestaakt. Uit onderzoek van VARA Kassa blijkt dat sommige 'whitestrips' van dit merk 140 maal de toegestane hoeveelheid waterstofperoxide bevatten. Gebruik van dit product kan schadelijk zijn voor het gebit.
Lees verder

Groeiend verzet tegen plan auteursrechtfilters EU
De Stichting Digitale Infrastructuur Nederland komt in het geweer tegen een Brussels wetsvoorstel om content vooraf te filteren op auteursrechten.
Lees verder

Ontslagen bij Sonos in verband met beursgang
Audiospecialist Sonos zet 96 mensen op straat omdat de winstgevendheid moet worden opgevoerd vlak voordat het bedrijf naar de beurs gaat.
Lees verder

Sanoma opent influencernetwerk
Sanoma lanceert onder het label The HUB een influenernetwerk voor adverteerders die social influencers gecombineerd willen inzetten met online- en printtitels van de uitgever.
Lees verder

Ook Microsoft Bing verbiedt reclame voor cryptomunten
In navolging van Google, Facebook en Twitter verbiedt ook Microsoft Bing advertenties voor cryptomunten. Microsoft ziet te veel gevallen van oplichting.
Lees verder

Smart Parks: Nederlandse startup gebruikt IoT om dieren te beschermen
Stichting ShadowView en The Internet of Life hebben de krachten gebundeld en gaan voortaan door het leven als Smart Parks. Deze Nederlandse tech startup zet IoT in om bedreigde diersoorten te beschermen.
Lees verder

PostNL bouwt sorteer- en distributiecentrum in Almere
PostNL wil in Almere een nieuw sorteer- en distributiecentrum bouwen, ongetwijfeld voor de verzending van pakketjes. De vestiging komt op bedrijventerrein Stichtsekant, vlakbij de A27, weet Omroep Flevoland.
Lees verder

Investering van 100 miljoen dollar voor HMD Global
Binnen vanuit het niets zo hard groeien dat je de grootste concurrenten verslaat. Dat kreeg telefoonmaker HMD Global in een jaar tijd voor mekaar met zijn revival van Nokia-telefoons. De Finnen maken een kapitaalinjectie bekend van honderd miljoen dollar.
Lees verder

Heerd Jan Hoogeveen nieuwe directeur StartupUtrecht
Heerd Jan Hoogeveen vervangt binnenkort Inez Teunissen afscheid als directeur van StartupUtrecht. Tot 1 september zal Hoogeveen zijn werkzaamheden als domeinmanager Slim (diensteninnovatie) bij de Economic Board Utrecht (EBU) voortzetten in combinatie met zijn nieuwe rol bij StartupUtrecht.
Lees verder