dinsdag 15 mei 2018

Betaalde versie Google Drive wordt Google One

Betaalde versie Google Drive wordt Google One
Google gaat zijn virtuele opslag voortaan Google One noemen, dat wil zeggen de betaalde versie. Google Drive blijft bestaan als gratis versie.
Lees verder

Barqo neemt Botentehuur.nl over
De Amsterdamse startup Barqo neemt concurrent Botentehuur.nl over. Met die overname claimt het botenplatform het Nederlandse marktleiderschap in de online botenverhuur.
Lees verder

Luchtbrug voor Nederlandse techstartups naar Dubai
Nederlandse innovatieve start-ups die zich willen richten op het Midden Oosten kunnen zich voortaan makkelijker vestigen in Dubai. Daartoe is een contract gesloten tussen het Dubai Technology Entrepreneurs Center (in handen van Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum) en INCO Business Group van de Bredase ondernemer Dennis Vermeulen.
Lees verder

Experiment met 5G in Groningen uitgebreid
Het experiment met het 5G-netwerk in Groningen wordt uitgebreid. Dat is mogelijk dankzij een subsidie van 2 miljoen euro, verstrekt door het Rijk en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Lees verder

Rijksoverheid wil gebruik antivirussoftware Kaspersky Lab afbouwen
Na de VS heeft ook Nederland besloten om het gebruik van antivirussoftware van het Russische Kaspersky Lab door de Rijksoverheid af te bouwen. Het kabinet heeft de Tweede Kamer maandag ge├»nformeerd over de voorzorgsmaatregel. De voorzorgsmaatregel wordt genomen omdat antivirussoftware 'diep in systemen van de overheid' zit en misbruik een groot veiligheidsrisico kan vormen. Russische […]
Lees verder

Nieuwe dienst toont realtime inzicht NPS
Een nieuw gezamenlijk product van Clipit en marktonderzoeker Etil geeft bedrijven en bureaus real time inzicht in de ontwikkeling en hoogte van hun NPS-score.
Lees verder

Oprichter eBay investeert in De Correspondent
De filantropische investeerder Omidyar Network van de oprichter van eBay investeert een kleine miljoen dollar in De Correspondent. Het team van Pierre Omidyar schaart de Nederlandse participatie in zijn portefeuille onder het kopje 'Citizen Engagement'.
Lees verder

Zakelijke reclame KPN vooral gericht op tv
Bijna 65 procent van de zakelijke mediabestedingen van KPN ging in het eerste kwartaal naar tv, de rest ging zitten in radioreclame. Ziggo stopte ook een fors bedrag in radio, maar had daarnaast meer focus op buitenreclame. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Lees verder

Nieuwe vestigingen voor Amazon Go
De kassaloze winkel Amazon Go krijgt eindelijk uitbreiding. Na Seattle komen er vestigingen in San Francisco en Chicago. Via advertenties wordt al personeel gezocht.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.