woensdag 11 april 2018

Steijn Pelle naar Coinbase

Steijn Pelle naar Coinbase
De Nederlandse ondernemer Steijn Pelle gaat aan de slag bij de marktplaats voor cryptomunten Coinbase. Daar zal hij leiding geven aan het team met groeiversnellers.
Lees verder

Mark Zuckerberg wordt vanavond het vuur aan de schenen gelegd
Als voor het vuurpeloton. Zo zal Mark Zuckerberg zich waarschijnlijk voelen als rond 20.15 uur Nederlandse tijd leden uit de Senaat hem gaan ondervragen in het Amerikaanse Capitool. Een team van experts heeft Zuckerberg voorbereid op het verhoor.
Lees verder

Zuckerberg: 'Facebook zal altijd gratis blijven'
Zuckerberg wil ondanks de crisis waarin het verzeild is geraakt geen betaalde versie van Facebook zonder gerichte marketing introduceren. "Onze ervaring is dat gebruikers relevante advertenties willen in plaats van helemaal geen advertenties. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoeveel informatie ze willen delen."
Lees verder

China blijft grootste crossbordermarkt in Nederland
Nederlandse consumenten hebben voor 817 miljoen euro gekocht via buitenlandse webwinkels in 2017. Dat is een forse groei ten opzichte van vorig jaar, toen het nog om 637 miljoen ging. Meest opmerkelijk: China is voor Nederland veruit de grootste cross-bordermarkt; 30 procent van alle crossborderbestedingen wordt uitgegeven via Chinese webwinkels.
Lees verder

Bureau Qban verhuist en wordt Havana Harbor
Digitaal productiebureau Qban is verhuisd naar Rotterdam en verandert zijn naam in Havana Harbor. "Qban stond bij de oprichting voor Quality Banners, maar doen we veel meer", zegt Maarten de Vries van moederbedrijf Digital Agency Group. "We onderscheiden ons in creatie."
Lees verder

Ineens verlangt menigeen weer naar Hyves
Na alle kritiek op Facebook verlangen sommigen weer naar Hyves, het sociale netwerk dat in 2013 is gestopt. Studenten Joas Hoogendijk en Patrick van der Nat zijn al een jaar bezig met de rentree van Hyves.
Lees verder

P&G dwingt 'fusie' reclamebureaus af
's Werelds grootste adverteerder P&G dwingt Publicis, Saatchi & Saatchi, WPP en Omnicom - gedoodverfde concurrenten van elkaar - om samen een apart creatief bureau te vormen voor de FMCG-producent.
Lees verder

PayPal krijgt trekjes van een echte bank
PayPal ontwikkelt zich steeds meer als een echte bank. Volgens The Wall Street Journal wil het bedrijf in de VS een groot aantal traditionele bankdiensten introduceren, zoals bankkaarten waarmee ook geld uit de automaat kan worden gehaald.
Lees verder

Battle virtual screens: Pimax 8K vs. Royole Moon
Virtueel video consumeren is in opkomst. Zo biedt de simpelste VR-bril van Samsung al de mogelijkheid om via de Netflix VR-app een virtuele bioscoop te laten verrijzen. Als je links, rechts en achter je kijkt zie je zelfs bioscoopstoelen. Ook Pimax en Moon begeven zich op dit relatief nieuwe terrein. Tijd voor een vergelijk.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.