maandag 16 april 2018

Drankgigant steekt miljoenen in whiskytoerisme Schotland

Drankgigant steekt miljoenen in whiskytoerisme Schotland
Het Britse drankenconcern Diageo steekt grof geld in het aanjagen van het whiskytoerisme in Schotland. Het concern heeft daar de komende drie jaar 150 miljoen pond voor over, omgerekend zo'n 174...
Lees verder

Air France verwacht dinsdag weer vluchtuitval door staking
Air France verwacht dat er door de staking dinsdag weer zo'n 30 procent van de vluchten uitvalt. De actie treft waarschijnlijk vooral langeafstandsvluchten. 
Lees verder

Personeel Eneco eist onderzoek naar conflict over privatisering
De centrale ondernemingsraad (or) van Eneco stapt naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De personeelsvertegenwoordiging wil op korte termijn een onderzoek naar de raad van...
Lees verder

'Stop met kansloze mbo-opleidingen voor artiest of DTP'er'
Te veel mbo-opleidingen in de creatieve sector bieden onvoldoende kans op een baan. Het aantal plaatsen van deze studies moet daarom worden beperkt en de kwaliteit verbeterd.
Lees verder

Bank of America zet recordwinst in de boeken
Bank of America (BofA) heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een recordwinst. De bank profiteerde vooral van de opgelopen rentetarieven, die over het algemeen goed nieuws betekenen...
Lees verder

Extra heffing op vuile diesels jaar uitgesteld om ICT-problemen fiscus
Bezitters van vervuilende dieselauto's gaan niet zoals eerder gemeld vanaf 2019 meer belasting betalen, maar pas een jaar later. 
Lees verder

Elektriciteitsnet kan groei aantal zonneparken nauwelijks aan
In Nederland zijn de laatste tijd zoveel zonneparken neergezet dat het elektriciteitsnet dit op sommige plekken amper aankan. Dit speelt bijvoorbeeld in Zuid-Groningen en Noord-Drenthe. 
Lees verder

Pgb mag gebruikt worden om zorg uit andere EU-landen te kopen
Een persoonsgebonden budget (pgb) mag worden gebruikt om zorg in te kopen in andere lidstaten van de Europese Unie.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.