dinsdag 13 februari 2018

AFM: Spoor klant aan hypotheek te betalen

AFM: Spoor klant aan hypotheek te betalen

Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is het handig dat banken consumenten met een aflossingsvrije- of beleggingshypotheek aansporen extra af te lossen wanneer zij meer financiële ruimte hebben.

Lees verder

ACM legt incassobureau boete op

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) incassobureau Credit Invest, beter bekend onder de naam De Nederlandse Incassocentrale, een boete opgelegd van €415.000. Het bureau krijgt de boete voor het onder druk zetten van consumenten om ongeldige rekeningen te betalen.

Lees verder

Stopzetten woonwagenpolis was discriminatie

Reaal Schadeverzekeringen is zijn boekje te buiten gegaan door in 2016 in een keer 232 verzekeringen voor woonwagens te beëindigen. Volgens het College voor de Rechten van de Mens gaat het om discriminatie.

Lees verder

Nog geen nieuwe cao bij verzekeraar VGZ

Leden van vakbond CNV hebben niet ingestemd met een nieuwe cao en een sociaal plan bij verzekeraar VGZ. Daarover was lang onderhandeld door de bonden met de werkgever, maar een kort na het akkoord aangekondigde reorganisatie zette kwaad bloed bij de medewerkers.

Lees verder

Kwart miljoen vacatures voor mbo'ers

Nederland bouwt gestaag een tekort op aan mbo'ers. Tussen maart en augustus van het afgelopen jaar ontstonden er 248.000 vacatures, 20% meer dan een jaar daarvoor.

Lees verder

Reisbranche moet het hebben van bejaarden

Ouderen zijn voor de reisbranche de komende jaren de kip met de gouden eieren. Zij besteden namelijk meer aan reizen dan de rest van de markt, blijkt uit onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR, het Nationaal Ouderenfonds en ABN AMRO. Het aantal 65-plussers neemt bovendien snel toe.

Lees verder

'Pensioenfondsen nemen markt voor hypotheken over'

Pensioenfondsen nemen een steeds prominentere positie in op de hypotheekmarkt. Volgens De Hypotheekshop zal eind 2018 de helft van de geldverstrekkers bestaan uit pensioenfondsen en zogenoemde 'regiepartijen'. Dat zou de rente kunnen drukken.

Lees verder

Borrel in restaurant mag zwaarder belast worden

Een borrel bij een lunch of diner mag zwaarder belast worden dan een glaasje fris en de maaltijd. Het hogere btw-tarief wordt terecht toegepast.

Lees verder

Gedupeerden incassobureaus naar rechter

Tientallen gedupeerden van incassobureaus stappen naar de rechter om onterechte betalingen terug te vorderen.

Lees verder

DNB informeert consumenten over bankenregels

De nieuwe Europese bankenrichtlijn, bekend onder de naam PSD2, gaat veel veranderen voor bankzaken, maar consumenten weten nog niet genoeg wat dat inhoudt. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft daarom dinsdag een lijst met vragen en antwoorden gepubliceerd over de nieuwe regel die toegang tot bankgegevens regelt.

Lees verder

Opnieuw storing bij ABN Amro

Het betalingsverkeer bij ABN Amro ligt voor de zoveelste keer in korte tijd plat.

Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.